tiistai 23. helmikuuta 2010

Herrojenhuoneessa tapahtuu

Työntäyteisen viikonlopun jälkeen, isäntä Matts on istahtanut tutkimaan upseeripojalleen tulevan, kauppalaiva Superiorin piirrustuksia, miten hyvältä Superior paperilla näyttääkään, laivasta tulee pojan unelmien täyttymys.
piirrustusten tutkimisen lomassa isäntä on tilannut mamselli Marthalta kupillisen teetä, onhan mamselli juuri palannut viikonloppuvapaaltaan, onkin mukava taas nähdä mamsellia ja saada vähän juttu seuraa, kun talon rouvakin on edelleen matkoilla. Isäntä on saanut vapaasti viikonlopun aikana sisustaa kolmannen kerroksen herrojenhuonetta mieleisekseen, kun kaikki talon vahvatahtoiset naiset ovat olleet poissa.
Mamselli kiiruhtaa teekuppeineen herrojenhuoneeseen ja katsoo hyväksyvästi trofeita, jotka isäntä on tuonut afrikkaan suuntautuneelta suurriistan metsästysmatkaltaan. Tuossahan on niille aivan erinomainen paikka, mamselli ajattelee, sillä rouva on kieltänyt, että trofeita ei saa missään nimessä laittaa esille saliin. Viikonlopun aikana isäntä on pistänyt siis tuulemaan ja sisustanut herrojenhuonetta. Mamselli käännähtää viemään teekuppia pöydälle ja hui kauhistus, mitä mamsellin silmät näkevätkään...
sinne kirpoavat teekupit mamsellin käsistä ja kuuluu vain vaimea huudahdus: voi kauheaa, tämähän on skandaali, mitä naapuritkin nyt sanovat, mitä ihmeen kuvia isäntä on nyt seinälle ripustanut! Tätä ei voi mamselli ymmärtää ja mitä rouvakin nyt sanoo, kun matkaltaan palaa. Alastomia naisia ja vielä kaksin kappalein, rinnatkin paljaana, hyi kauheaa..
mamsellin kuppien kolinaan havantunut isäntä on saapunut työhuoneestaan ja istahtanut tuolille, isäntä yrittää lepytellä mamsellia, kertomalla kaukaisista maista, kukista ja mehiläisistä ja mitä ihmettä mamselli nyt muutamasta taulusta tuollaisen metakan nostaa, tauluissahan on kuvattu naiskauneutta parhaimmillaan ja rouvasta on mamsellin turha olla huolissaan, onhan rouva itse ollut isännän mukana tauluja valitsemassa.

7 kommenttia:

 1. Hieno huone, toivottavasti mamselli pääsee järkytyksetään! Hienoja nuo villieläimet, teitkö ne itse?

  VastaaPoista
 2. villieläimet löytyi kirpputorilta, pakkohan ne oli ostaa, sitten kotona vain sahasin niistä päät irti ja oikea isäntä sahasi niihin pohjat ja sit vain liimaa ja seinälle

  VastaaPoista
 3. Hihi hauska oli juttu isännän huoneen sisustuksesta...kyllä varmaan siellä herrat tulevat viihtymään ja vaihtamaan ajatuksia :O)

  VastaaPoista
 4. Olen ensimmäistä kertaa vierailulla täällä. Hieno blogi ja talo! Ihania, tunnelmallisia kuvia.

  VastaaPoista
 5. Ensimmäistä kertaa minäkin tänne löysin! :) Ihania juttuja ja kuvia! Tulen toistekin! :)

  VastaaPoista
 6. Todella ihana blogi, teen itse keramiikkaa omassa savipajassa. Haaveilin aina raku töiden tekemisestä, mutta en ole muuta kuin koulussa opiskeluaikoina kokeillut. Sinulta ei kyllä puutu mielikuvitusta. Työsi ovat todella kauniita. Tämä oli ensimmäinen kerta kun vierailin täällä tulen varmaan toistekin.

  VastaaPoista