maanantai 1. maaliskuuta 2010

Rouvan tuliaiset


Mamselli seisoo huolestuneena etuovella ja tähyää taivaanrantaa, nouseekohan myrsky ja rouvaa ei vieläkään näy, missä sekin mokoma nyt viipyy. Isäntä on lähtenyt jo pari päivää sitten, laivavarville tarkastamaan, miten pojan Superior laivan rakentaminen sujuu. Mamselli on huolissaan, tämä jatkuva kuumuus ja trooppinen ilmasto, käy hermojen päälle ja tuo riivatun rakkikin pyörii jaloissa koko ajan. Viime yön se vietti mamsellin sängyssä ja kuorsasi niin, ettei mamselli ummistanut silmiään hetkeäkään. Miten se rouva nyt tuollaisen elukan otti, ei kuonoakaan ja luonteeltaan yhtä itsepäinen kuin rouvakin. Mamselli höristää korviaan ja kuuntelee laineiden pauhun yli, hevosvaljakon kopse kuuluu, rouva tulee, nyt Kyösti mennään laittamaan samppanja jäihin ja rouvalle viileää vettä ämpäriin, saa rouva vilvoitella matkasta väsyneitä jalkojaan.
mamselli istuu tyytyväisenä terassilla, rouva muisti sittenkin. Mamselli sai uuden päivänvarjon ja millaisen varjon, miten ohutta kangasta ja mitkä pitsit ja mikä väri, tätä mamselli on kauan toivonut. Eikä mamsellin tarvi suu muikeana olla, sillä rouva muisti suklaankin. Mamselli on perso suklaalle ja nyt rouva toi tuliaisena käsintehtyjä konvehteja
oikein lilja suklaata. Mamselli mutustaa suklaata ja kuuntelee rouvan rupattelua. Rouva kertoo ostaneensa saliin, mustan lipaston ja kaupan suurimman ja koristeellisemman kultareunaisen peilin. Mamselli myhähtelee suu täynnä suklaata, harakka mikä harakka, aina kiiltävän perään, mutta saaren paras emäntä.
Rouva istuu helmat korvissa, alushousujen pitsi vilahtelee, kun rouva asettelee matkasta väsyneitä jalkojaan viileään vesiämpäriin ja kyösti tuhisee onnellisena rouvan helmoissa. Mamselli töröttää tyytyväisenä varjonsa alla, suu täynnä suklaata. Rouva kertoo päivän kuumimmat juorut, mitä rouva se ja se teki tai miten rouva se ja se naitti tytärtään. Rouva on myös kuullut, että Espirito Santo saarella liikkuu joku kauppias. Kauppaa talosta taloon, Little Wonderia, vacuum cleaneria, mikähän sekin oikein on, rouva ihmettelee. Sen ihmeen minäkin haluan sitten nähdä. Mamselli tulee heti ilmoittamaan, kun meille tullaan sitä esittelemään. Kaikenlaisia jonninjoutavuuksia, sitä nyt esitellään, turhuuksia tuumii mamselli, suu täynnä lilja suklaata.

5 kommenttia:

 1. Onpas rouvalla ja mamsellilla hyvät välit :O))

  VastaaPoista
 2. Tulin vastavierailulle! Kiitos kivoista kommenteista! On mukava löytää muitakin keramiikan harrastajia blogilandiasta, en ole kovin moniin törmännyt, joten palailen varmaan tänne kurkkimaan jatkossakin. Ne varvastossut olivat tosi hauska idea! Ps. Olen myös "keramiikkaliskojen" ystävä...jatkossa varmaan postailen niidenkin kuvia blogiini

  VastaaPoista
 3. kiitos vierailusta, poikkean varmasti myös jatkossa sivuillasi kurkkailemassa töitäsi. liskoja odotellen, liskot on myös täällä lähellä sydäntä :-)

  VastaaPoista
 4. Jahas, täällä tapahtuu taas kaikkea mielenkiintoista...

  VastaaPoista