maanantai 15. maaliskuuta 2010

Rouvan ostokset

Talossa on vietetty hiljaiseloa. Isäntä on viettänyt päivänsä laivavarvilla, seuraten laivan rakentamista.Rouva on lepäillyt rasittavan matkansa jälkeen. Tänään on kuitenkin talossa laitettu tuulemaan, rouvan matkoilta tuoma lipasto ja peili on paikoillaan. Mamselli vielä viimeistelee viimeiset pölyt pois tavaroista.
Rouva katselee tyytymättömänä salin uusia verhoja. Tuollaisetko ne puhviverhot nyt sitten oikein on. Hmm..punaista samettia, paljon laskoksia ja isotupsuiset verhonpidikkeet, tuossa ikkunassa kuuluisi olla. Miten voikaan verhot näyttää värittömiltä, kultaista organzaa taitaa mennä kohta vaihtoon tuollaiset verhot.
Peiliin rouva on kyllä kovasti tyytyväinen, paljon kultaa ja kimalletta, eikä tuo kevytrakenteinen lipastokaan nyt hullummalta näytä. Kumpavain nyt jostain talon kätköistä löytyisi kaikki koriste-esineet, joita on lipastolle ajateltu asetella.
Mamselli on tänään kiiruhtanut ympäri taloa ja löytänyt, rouvan ja isännän häälahjaksi saamat marmoriset kynttilänjalat. Rouvan perinnöksi saatu koristemaljakkokin on nyt arvoisallaan paikalla.
Isäntä rentoutuu raskaan päivän jälkeen sohvalla. Kesken lehden lukemisen, hän muistaa, mitä päivällä kuuli
satamassa. Kuulkaapas nyt naiset, miehet puhuivat päivällä, että se kiertävä clean vacuum myyjä, on nyt tullut meidänkin saarelle.

4 kommenttia:

 1. Ai että on täälläkin niin tunnelmallisia kuvia, tuollainen ylellinen tyyli kyllä iskee :)

  VastaaPoista
 2. Ah edelleen niin tunnelmallista elämää :O)

  VastaaPoista
 3. Vastavierailulle tulin ja aivan hurmaavan tarinan löysin! Taidan tulla toistekin ihastelemaan kädentaitojasi.

  VastaaPoista
 4. Mukava tarina sinullakin on ja miten ihanan ylellistä!

  VastaaPoista