lauantai 9. tammikuuta 2010

Raku Keramiikka

Harrastan myös keramiikkaa ja raku keramiikkaan olen täysin hurahtanut, ehkä sen mystisyyden ja ennalta-arvaamattomuuden vuoksi, tässä raakapoltetut esineet on lasitettuina uunin pohjalla odottamassa polton alkamista, kansi vain pöntön päälle ja poltin päälle sitten vain odotellaan
Vielä hetki ja h-hetki on käsillä, sillä lasitteet sulavat 1000 asteessa ja silloin on aika sammuttaa uuni.
Esineitä nostetaan uunista pois, pitkävartiset pihdit on todella tarpeen sillä uuni on todella kuuma. Olen onnistunut kerran polttamaan kulmakarvani ja ripsetkin tuntui jotenkin nysiltä.


Tässä esine on laskettu polton jälkeen savupönttöön kuiviin puruihin jotka esineen lämmöstä syttyvät palamaan, pönttö peitetään kannella ja savun annetaan vaikuttaa esineisiin.
Tässä pestään nokea ja savua pois, savupöntössä savu imeytyy lasitteen halkeamiin ja tuo esille rakussa niin tyypillisen halkeilleen lasitteen.
Tässä on savustuspöntöstä kuoriutunut paratiisipoika, savustuksessa kaikki lasittamaton pinta mustuu savun vaikutuksesta.

Tässä ovat Paratiisipojat. Idea paratiisipoikiin tuli, kun luin Pedro Juan Gutièrrez: Etelän Peto pokkaria, mieleen hiipi ajatus että paratiisipojat voi olla hauskoja, suurinokkaisia, kirjavia, elämänjanoisia lintuja. Paratiisipoikia on valmistunut useita eri värisiä ja erikokoisia yksilöitä, jotka ovat lennelleet uuteen kotiin.

3 kommenttia:

 1. Hei hienot sivut!!! Nuo nukkekodit ovat upeita!

  terveiset Raumalta...:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynnistä, tulin heti katsomaan kun oli hetki aikaa! Paratiisipojat ovat hauskannäköisiä, hyviä pintoja olet saanut aikaseksi. Ellen väärin nähnyt, taisi nukkekodissakin olla joku rakulavuaari! Hyvä idea!

  http://savisuti.vuodatus.net

  VastaaPoista
 3. Kiitti käynnistä, piakkoin päivittelen tänne lisää raku kuvia.

  VastaaPoista